Zenei időutazás a reneszánsztól napjainkig.
április 10-én, pénteken 18.00 órakor a Táborhegyi Népházban. 
Fellépők:

Szücsi Balázs gitárművész, Budai Lehel gitárművész, Kató Linda és Pál Szilveszter. 
A belépés ingyenes.
Mindenkit szeretettel vár az Óbuda-Hegyvidékiek Egyesületének Vezetősége!

A közelmúltban néhány rendezvényünk alkalmából volt szerencsénk az ifjú Pál Szilveszter
gitár muzsikájával megismerkednünk.
A hallottak, látottak adták az ötletet egy hosszabb, önálló zenei est megrendezéséhez, amely során találkozhatunk két fiatal gitárművész
pedagógussal, és két, még fiatalabb gitáros tehetséggel. Szücsi Balázs tanítványai Kató Linda (15 éves) és Pál Szilveszter (15 éves).
Mindketten számos verseny és fesztivál I. helyezettjei, arany díjazottjai szóló ill. duó formációban is. Jelenleg a Zeneiskolák XIII. Országos Gitárversenyének váci döntőjére készülnek, ott vannak a legjobb hét döntőbe jutott között, a végeredmény lapzártánkkor, március 29-én dől el.
Meghívott vendégként fellép Budai Lehel gitárművész, a Szabolcsi Bence Zeneiskola gitártanára.
Közreműködőinkről írták Nádor-teremi koncertjük beharangozójában:
Budai Lehel és Szücsi Balázs koncertjét tekinthetjük a jellegzetes magyar gitáros élet bemutatkozásának, a kiváló gitárművészek egyben pedagógusok is, azt a fajta szemléletet és hozzáállást ismerhetjük meg tőlük, amelyen a magyar gitározás áll.
Szücsi Balázs gitárművész 1977-ben született Budapesten, 8 éves kora óta gitározik. Felsőfokú tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Budapesti Tanárképző Intézetében és a Bécsi Zeneművészeti Egyetemen (Universität für Musik und darstellende Kunst Wien) végezte.
Jelenleg az Aelia Sabina AMI gitártanára. Legeredményesebb növendékei Kató Linda és Pál Szilveszter, akik több verseny első díját és számos fesztivál arany minősítését szerezték meg mind szóló, mind kamarazene kategóriában.
Budai Lehel gitárművész 1999-ben szerezte meg diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Budapesti Tanárképző Intézetében. Ugyan ebben az évben Szendrey-Karper László díjjal tüntették ki, valamint ettől az évtől dolgozik a Szabolcsi Bence Zeneiskola gitártanáraként. 2003-tól az iskola gitárzenekarának vezetője. Növendékei sikerrel szerepelnek különböző fesztiválok, versenyek alkalmával szóló és kamara kategóriákban is. 2005-től kollegáival karöltve sikeres és hiánypótló gitárfesztivált szervez a budapesti zeneiskolai növendékek részére, mely esemény 3 évente kerül megrendezésre a Szabolcsi Bence Zeneiskolában.
Az est során egy zenei időutazást kísérhetünk végig, a reneszánsztól napjainkig. Szóló és duó produkciók egyaránt felcsendülnek.
A műsorban többek között Narvaez, Bach, Tarrega, Sor, Legnani, Brouwer, Bartók műveit hallhatjuk.
 

Megosztás: 
Share page with AddThis